GarandDesign Blog

Kedves Érdeklődő!
Kérem, most felejtsen el egy percre mindent, amit a webfejlesztésről eddig a neten olvasott. Hadd mondjam el röviden amit én tapasztaltam 5 éves webfejelsztői karrierem során.

Tovább...

Online Marketing

No és mi a helyzet az Online Marketinggel?

Gárdos András on Jan 9, 2018

Jó lenne olcsón visszacsábítani az elveszett vevőidet?

Bővebben...
GarandDesign
Arculat és Grafika

Mellékesnek tűnhet, de ...

Gárdos András on Feb 2, 2018

„Steve Jobs mondta, hogy az iPhone ikonjai annyira szépek kell, hogy legyenek, hogy az emberek majd meg akarják nyalni.

Bővebben...
GarandDesign

A legfrisebb írásunk

Milyen tárhelyet válasszak?

Tárhely

A tárhely azért szükséges, hogy az oldalad tartalmait fel tudd tölteni egy olyan tárhelyre, ami éjjel nappal elérhető.

Mi a különbség a statikus és dinamikus tárhely között? A statikus tárhelyen kizárólag .html kiterjesztésű HTML alapú weblapok üzemeltethetők, míg a dinamikus tárhelyen lehetőség van PHP alapú programfuttatásra, valamint MySQL adatbázis használatra is. Ha adatbázist szeretnél építeni akkor mindenféleképpen dinamikus tárhelyre van szükséged, ha csak egy landing paget szeretnél akkor egy statikus tárhely is megteszi. Utóbbi lényegesen olcsóbb.

Van egy domainem, hogyan tudok rá tartalmat feltölteni?

A domain önmagában nem jelenti azt, hogy tartalom is tartozik hozzá. Ahhoz, hogy a domain beírásakor tartalom jelenjen meg, tárhely szolgáltatást kell megrendelnie.

Domain név regisztrációja

Domain

A domain név megvásárlása ma már nagyon egyszerű dolog, rengeteg cégnél meg lehet venni a domain nevet és hozzá a tárhelyet is. A domain nevet a tarhely.eu-n szoktam megvásárolni

Mi az a domain ?

A domain az ami a böngésző címsorában megjelenik. Pl: http://www.ÖNNEVE.hu A domain név vagy internet cím, esetleg webcím, egy egyedi azonosító az interneten. Az Ön saját domain neve lehetőséget biztosít a saját honlapjának elérésére a világ bármely országából, továbbá a domain névből képezhet saját email címet is. Pl.: keresztnev@vezetéknév.hu vagy sajatnev@azÖNCÉGE.hu

Domain név formai követelményei

.hu domain: legalább kettő és max. 40 karakterből állhat. Csak betűket, számokat, és kötőjelet (egymás mellett egyet) tartalmazhat. Amennyiben a domain tulajdonosa nem magyar, adminisztratív kapcsolattartónak szükséges magyar személyt megjelölni.

.com domain: legalább kettő és max. 67 karakterből állhat.

.eu domain: legalább két és max 63 karakter hosszúságú lehet. További infók: http://www.eurid.eu/hu/regisztraljon-eu-t/eu-regisztracios-tippek/eu-domain-nev-regisztracios-szabalyok.

.info domain: legalább kettő és max. 67 karakterből állhat.

Mi az az aldomain?

Gyakorlatilag egy virtuális domain név az aldomain.

Így más tartalmat tölthet föl egy hasonló hangzású domain névre plusz költségek nélkül. Például, ha Ön nálunk regisztrálta be a www.Kiss.hu domain nevet, akkor ingyenesen létrehozhat az admin felületen több ehhez kapcsolódó aldomaint: www.peter.kiss.hu, www.attila.kiss.hu, www.nora.kiss.hu.